Anmälan är nu öppen till Gålörullen 2019, sista deltävlingen i rullskidtouren

INBJUDAN
I samarbete med Snö & Tö inbjuder Stockholms Rullskidklubb till 6:e upplagan av Gålörullen. Tävlingen passar alla såväl elit som motionär. Tävlingen genomförs med hjul med motstånd 2. Gålörullen ingår som sista deltävlingen i Snö & Tös Rullskidtour 2019. https://www.rullskidtour.snoochto.se/

Länk till PM

Gålörullen_2019_Karta.jpg

START OCH MÅL
Start och mål: Gålö Havsbad, Skälåker.

KLASSER – BANLÄNGD – TEKNIK – HJULMOTSTÅND

  • D21 43,8 km (6 varv) Klassisk stil, 2:or 

  • H21 43,8 km (6 varv) Klassisk stil, 2:or 

  • D50 43,8 km (6 varv) Klassisk stil, 2:or 

  • H50 43,8 km (6 varv) Klassisk stil, 2:or

  • Motion Herrar / Damer 21,9 km (3 varv) Klassisk stil, 2:or 

Observera att ENDAST rullskidor med hjul som har märkning enligt tabellen nedan kommer att vara tillåtna. Tabellen kommer från SSFs arbetsgrupp för rullskidors rekommendationer daterat 2017-07-07.

Godkända_Hjul.jpg

Som vanligt gäller också att minst ett hjul på vardera skidan skall ha fungerande backspärr.
Hjulmärkning och fungerande backspärr kommer att kontrolleras bland seedade åkare.

SEEDADE ÅKARE

Seedning till främsta led kommer att ske baserat på resultat i Rullskidgalejet och Skoklosterrullen samt rankingpoäng på http://www.skidresultat.se/ Vilka åkare som seedas meddelas senast två dagar innan start på hemsidan: http://www.stockholmsrullskidklubb.se/

DISTRIKTSMÄSTERSKAP DM

Gålörullen gäller även som distriktsmästerskap för Stockholms Skidförbund.

ANMÄLAN

Sker via tävlingskalender i IdrottOnline senast 1 oktober. Anmälan bekräftas när betalning registrerats. Ange även namn, personnummer, klubb och klass vid betalning. Därefter tas efteranmälan endast emot i mån av plats, senast en timme för start. Betald anmälningsavgift återbetalas inte.

Länk till anmälan via tävlingskalendern i Idrott online/SSF TA : http://ta.skidor.com/default.aspx
Välj ert distrikt er klubb tillhör och klubb. Kontakta tävlingsledningen om ni är motionär utan klubbtillhörighet och vill anmäla er till motionsklass.

Efteranmälan kan ske i mån av plats, mot förhöjd anmälningsavgift via Swish 123 188 1200. Ange då ditt namn, klass och personnr som referens. 

AVGIFTER

Tävlingsklasser och Motion 43,8 km 350 kr. Efteranmälan i mån av plats/byte av klass 100 kr extra tillkommer.

NUMMERLAPPAR

Nummerlappar och tidtagningschip hämtas ut vid START – Gålö Havsbad, från kl 10.15 på morgonen söndagen 6 oktober och senast en timme före start. Kom i god tid!

LÅNESKIDOR

Vi har beslutat att inte tillhandahålla låneskidor. Egna skidor med standardhjul med ”2” präglat på hjulen är det som gäller.

TIDTAGNING

Med tidtagningschip. Ej återlämnat chip debiteras med 1000 kr. Återlämnas direkt till funktionär efter målgång.

STARTEN

Gemensam start för samtliga klasser kl 12.15.
Seedade åkare i tävlingsklass står längst fram. Bakom dem oseedade åkare i tävlingsklass. Motionsklass startar längst bak.

BANAN

Rundbana i vacker skärgårdsmiljö där ett varv mäter ca 7,3 km. Tävlingsklasser kör 6 varv och motionsklass kör 3 varv. Banan kan betecknas som lättkuperad med en del knixar. Andra halvan av banan har asfalt av mycket god kvalitet. Första delen har något sämre underlag men är ändå fullt acceptabel. Det är minimalt med trafik under lågsäsong – men var ändå uppmärksam och följ trafikregler!

VÄTSKA OCH SERVERING

Snö & Tö sponsar med sportdryck från Enervit. Sportdryck och vatten serveras vid varvningen. Kaffe, frukt och fralla serveras efter målgång.

BRUTIT LOPPET

Om du brutit loppet skall du anmäla det snarast till sekretariatet och återlämna nummerlapp och tidtagningschip.

RESULTAT

De preliminära resultaten publiceras på Stockholms Rullskidklubbs hemsida efter genomförd tävling. De officiella resultaten publiceras på hemsidan senast två dagar efter tävlingen.

DUSCH OMKLÄDNING OCH TOALETT

Finns vid startområdet Gålö Havsbads Camping.

PRISER

Priser från Snö & Tö till de främsta i Gålörullens tävlingsklasser och utlottade priser i både tävlings- och motionsklasserna. Snö &Tö sponsar dessutom med priser i samtliga tävlingsklasser HD21, HD30, HD40, HD50 & HD60 för det sammanlagda tour-resultet. 

VÄSKINLÄMNING OCH VÄRDESAKER

Ansvarar deltagarna själva för. Arrangören ansvarar inte för väskor och värdesaker.

PARKERING OCH TRANSPORT

Gott om parkeringsplatser finns. SL buss till och från Västerhaninge Station

SJUKVÅRD

Funktionärer med sjukvårdsväska kommer att finnas vid start och målområdet. Hjärtdefribillator finns också.

ORDNINGSREGLER

Vi uppmanar åkare att visa hänsyn till varandra och att långsammare åkare håller till höger så att snabbare åkare kan passera till vänster. Vi vill påminna om att följa gällande trafikregler, följa banvakternas anvisningar och iakttag stor försiktighet.

TÄVLINGSREGLER

Deltagande sker på egen risk och varje anmälan är personlig men kan överlåtas mot en avgift på 50 kr. Svenska skidförbundets regler gäller, med undantag av hjulreglementet. Minst ett hjul på varje skida måste vara utrustat med fungerande backspärr. Hjälm och skyddsglasögon är obligatoriskt. Åkning sker på allmänna vägar och vanliga trafikregler gäller. Håll till höger. Allt deltagande sker på egen risk.

LOGI

Kan erbjudas av Gålö havsbad. http://www.galohavsbad.se/

KONTAKT

Upplysningar lämnas av gustayng@gmail.com (Yngve Gustafsson)

ARRANGÖR

Gålörullen arrangeras av Stockholms Rullskidklubb.

Johannes Forslund