Referat, Prolog, Snö&Tö Rullskidtour 2019

IMG_0077.jpg

Sekundstrid på Prologen!

Då var Snö&Tö Rullskidtour igång, touren tjuvstartade med en prolog på ca 10km i Täby Kyrby, strax utanför Stockholm. Till allas & vår glädje, efter några dagar med oroligt väder genomfördes tävlingen i solsken. Totalt 73 startande, tävling & motionsklass. Vilket är en fördubbling av antalet startande förgående år. :-)

I Damtävlingsklassen vann Elin McCallan, Stockholms RK med tiden 27:13, Tvåa kom Angela Johansson, XC Sthlm & på tredjeplats kom Sanna Andersson, Stockholms RK.

I Herrtävlingsklassen rullade 12 åkare in, inom ett 40sekunders intervall. Där både Jonathan Hedbys, Nusnäs IF & Marcus Look, XC Sthlm fick samma tid, 24:22 vilket blev en delad förstaplats. 8 sekunder efter kom Jonas Böhlmark, Nacka Värmdö SK på en tredjeplats.

De sex första på dam och herrsidan fick med sig bonussekunder och samtliga som genomförde tävlingen tilldelades 30 bonussekunder för att de deltog i tävlingen.

Nästa tävling i Snö&Tö rullskidtour genomförs på lördagen den 8 juni. Rullskidsgalejet har inför årets tävling blivit seedningsgrundande och vi på Snö & Tö och arrangerande klubb Roslagsbro IF & OK Roslagen, ser fram emot ett stort intresse för tävlingen och i de flestas tycke Sveriges vackraste tävling mitt i ett blommande Roslagen.

Hela resultatet hittar du här.

Johannes Forslund