Sofia Johansson, Team Power Woman åker Snö&Tö Rullskidtour 2019

Bild på Sofia CCC 1000.jpeg

Vem är Sofia Johansson?

“Jag heter Sofia Johansson, 33år och är ganska ny i skidsporten. Rullskidor började jag åka hösten 2017 och förra sommaren gjorde jag mina allra första lopp på skakiga ben. Efter prologen i snö och tö-touren blev jag fast och körde sedan alla deltävlingar. Det var en grym känsla efter alla lopp som sett till distanserna blev aningen längre för var lopp så alla lopp blev rekord i längsta rullade pass för mig. Väldigt bra känsla! Jag har en bakgrund som kanotist och älskar träning. Friheten jag känner på vattnet är ungefär samma känsla som med skidor under fötterna. En helt fenomenal känsla faktiskt! I vintras placerade jag mig på plats 153 i tjejvasan. Nu hoppas jag att den här rullskidsäsongen kan hjälpa mig att bli ännu lite stadigare!”

Klubb: Team Power Woman

Johannes Forslund